Acasă Europa “Împreună suntem puternici!” – Ziua Cooperării Europene

“Împreună suntem puternici!” – Ziua Cooperării Europene

Ziua Cooperării Europene 2015 se desfăşoară, astăzi, la Veliko Gradište, în Serbia, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 19.00.

Împreună suntem puternici” este motto-ul acestei ediții, ales pentru a sublinia importanţa eforturilor comune depuse de regiunile de frontieră pentru dezvoltarea armonioasă a acestor zone.

Participanții la Ziua Cooperării Europene 2015 vor putea urmări 10 filme de promovare a unor proiecte finanțate prin program, un spectacol tradițional folcloric susținut de beneficiari ai Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia și un moment artistic oferit de trupa de teatru sârbă Državni posao, cu traducere simultană în limba română.

Ziua Cooperării Europene este sărbătorită în fiecare an în toată Europa, prin evenimente care promovează proiecte finanțate de Uniunea Europeană cu ajutorul programelor de cooperare transfrontalieră.

Peste 12.000 de persoane au participat până acum la aceste evenimente și s-au bucurat împreună de succesele cooperării transfrontaliere româno-sârbe.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia este unul din cele 12 programe de cooperare teritorială europeană gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în perioada 2014-2020.

MDRAP este Autoritate de Management pentru acest program. Autoritatea Națională este Biroul de Integrare Europeană al Guvernului Republicii Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timişoara, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, fiind sprijinit de Antena SC stabilită la Vršac, Republica Serbia.

Evenimentul este organizat de Secretariatul Tehnic Comun al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Timișoara

Articolul precedentGradiniţa renovată cu sprijinul României, redeschisă la Ungheni (Rep. Moldova)
Articolul următorTeatrul românesc în inima românilor din Cernăuţi