În atenția tinerilor care vor să studieze în România! Declarația de apartenență...

În atenția tinerilor care vor să studieze în România! Declarația de apartenență la identitatea culturală română se poate completa la sediul MRP

Tinerii români din afara granițelor care vor să urmeze cursuri preuniversitare și universitare în România trebuie să completeze, pe proprie răspundere, conform noii metodologii de școlarizarea românilor de pretutindeni, o declarație de apartenență la identitatea culturală română (cuprinsă în Legii 299/2007 ). 

Declarația se poate completa pe proprie răspundere la sediul MRP din Bulevardul Primăverii nr. 22 în intervalul 9.00-18.00, de luni până vineri, fără programare prealabilă, pe baza actului de identitate deținut de solicitant.

MRP, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Externe au aprobat, prin ordin comun, metodologiile care reglementează procedurile de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul preuniversitar și superior de stat din România în anul de învățământ 2017 – 2018, precum și modalitățile prin care orice student sau elev român din afara granițelor poate aplica pentrubursă de studiu în România.

Educația reprezintă o prioritate asumată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) în conformitate cu obiectivele Strategiei naționale pentru românii de pretutindeni 2017-2020.

Pentru informații suplimentare privind declarația de apartenență la identitatea culturală română, putețiconsulta experții MRP prin email, la adresa: formularedu@mprp.gov.ro.