În Monterotondo (Italia) au fost lansate o Școala românească și o Școală...

În Monterotondo (Italia) au fost lansate o Școala românească și o Școală de vară

DISTRIBUIȚI
sursa foto: MRP

Ministrul interimar Ștefan-Radu Oprea a participat duminică, 12 mai 2019, la debutul implementării inițiativelor Școala Românească și Școala de vară desfășurate de parohie în Monterotondo și Fonte Nuova, cu sprijinul Centrului Român pentru Integrare și Tradiții Italia. Astfel, copiii din numeroasa comunitate românească din cele două localități din apropierea Romei învață scrierea și vorbirea corectă în limba română, sunt familiarizați cu principalele evenimente și personalități din istoria românilor, a formelor de relief, a resurselor economice și a principalelor obiective și atracții turistice din România. Cursurile pun accent și pe promovarea literaturii, a teatrului, muzicii, dansului și a tradițiilor românești și pe facilitarea integrării în sistemul de învățământ românesc a copiilor care se întorc în România, anunță MRP.

Comunitatea românească din Monterotondo și Fonte Nuova este una extrem de închegată și de solidară și mă bucur că am avut ocazia, odată cu lansarea acestor două proiecte finanțate de MRP, să cunosc niște oameni extraordinari. Astfel de inițiative trebuie promovate și sprijinite, la fel și oamenii care le fac posibile. Îl felicit pe preotul paroh Bogdan Petre, care este sufletul acestor idei și chiar al întregii comunități, pentru implicarea și dăruirea cu care vine în ajutorul tuturor celor aflați în nevoie și care știe să îi aducă pe români aproape de biserică, aproape unii de ceilalți și aproape de România. Face acest lucru pentru că așa înțelege harul pe care îl are: să fie alături de oameni, pentru oameni. Le-am transmis, de altfel, tuturor celor implicați în aceste proiecte că vom sprijini mereu comunitățile românești prin programe concrete și i-am rugat să vadă în Guvernul României un partener, un prieten„, a spus ministrul interimar Ștefan-Radu Oprea.

La lansarea proiectelor, copiii de la Școala Românească la Monterotondo au susținut un recital artistic, invitați speciali fiind solista de muzică populară Anamaria Pârjolea și Grupul de Tradiții al FORI ,,Colț de țară”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.