Acasă Cultura / Culte În pași de dans pe scena berlineză

În pași de dans pe scena berlineză

Spectacolul de dans contemporan ”Magnetic fields”, o coproducție româno-germană, va fi prezentată pe 8 şi 9 noiembrie la Berlin. În distribuție sunt patru dansatori profesioniști români Judith State, Ioana Marchidan, Vanda Ștefănescu și Mircea Andrei Ghinea, precum și coregraful german Massimo Gerardi. Premiera germană a avut loc în septembrie la Köln.

În piesa de dans “Magnetic Fields” se intersectează diverse personalități, care se sting din viață după trăirea propriului vis, trezind astfel la realitate dogmatica suprarealistă. Personajele decid rând pe rând să evadeze din realitate, pe care o neagă din cauza structurii dominante.

Realitatea este o construcție rigidă, o schelă, care îi obligă la anumite mișcări, acțiuni sau comportamente. Ei încearcă astfel să creeze situații personale, în care să se simtă ”vii” și mai ales să își stârnească propriul eu. În acest mod apar situații creative, în contradicție cu aranjamentul deja stabilit al unei existențe structurate. Fiecare își conturează un univers propriu, în paralel cu o intersectare confuză de realități individuale.

“Magnetic Field” devine astfel o oglindă a societății de astăzi, cu eforturile sale de a păstra diverse structuri ale puterii personale, economice sau politice, care sunt până la urmă doar niște artefacte. În MAGNETIC FIELDS posibilitatea de a realiza un paradis degenerează într-un haos utopic. Soluția ar putea fi întoarcerea la realitate și luarea lucrurilor de la zero, de această dată în mod serios…

DaDans Project promovează comunitatea și arta dansului contemporan din România, prin organizarea unor evenimente social-culturale cât mai diverse, de la simple întâlniri/dezbateri, până la stagii susținute de coregrafi internaționali și spectacole. În anul 2012 a organizat cel mai mare stagiu de dans contemporan independent din țară condus de doi coregrafi internaționali (din SUA și Europa), iar anul trecut, prin obținerea de fonduri culturale de la AFCN (Administrația Fondului Cultural) demersul a fost reluat la o scară mai mare.

Coreograful Massimo Gerardi prezintă sub label-ul subsTANZ cele mai recente proiecte ale sale, precum și spectacole invitate. Producțiile sale se mișcă între scena convențională și proiecte alternative, care pun accentul pe teme actuale din societatea de astăzi. Scopul său este de a crea mișcări și situații, care să dezarmeze și în același timp să provoace publicul.