În sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Sporturi Electronice de la...

În sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Sporturi Electronice de la Seul

România înregistrează performanțe notabile la cea de-a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice (IeSF), care se desfășoară între 2 și 5 decembrie, la Seul, Coreea de Sud. Jucătorii români s-au făcut deja remarcați după ce s-au calificat la toate probele în etapa sferturilor de finală.

Zilele aceastea, România își consolidează renumele pe scena mondială a sporturilor electronice, prin prisma performanțelor obținute de reprezentații săi la cele trei probe ale CM IeSF 2015: Hearthstone, League of Legends și StarCraft 2.

În cadrul competiției de Hearthstone, Ștefan “Moody” Marinescu s-a calificat în sferturile de finală și este la un pas de podium, după ce a înregistrat victorii împotriva jucătorilor care au reprezentat Belgia și Suedia.

Un  traseu și mai impresionant l-a avut Silviu “NightEnD” Lazăr, recunoscut a fi cel mai bun jucator de Starcraft 2 din România. Acesta și-a învins toți adversarii pe care i-a înfruntat până în acest moment, fiind vorba despre jucători din Iran, Taipei și Rusia.

Ediția a 7a a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice este primul turneu important unde se joacă StarCraft: Legacy of the Void, cea mai nouă versiune a popularului joc produs de Blizzard și lansată anul acesta, notează PROMPT MEDIA

România excelează și la categoria sporturilor electronice de echipă. După ce a câștigat turneul de calificare cu finala la DreamHack Cluj-Napoca 2015, echipa XPC Gaming a ajuns în Coreea de Sud  și ne reprezintă țara cu succes la Seul. Cei cinci membri ai echipei stau deja cu ochii pe medalii, după ce au trecut de naționalele Tunisiei și Australiei, iar mâine vor disputa meciurile din sferturile de finală.

XPC Gaming este formată din Gabriel “Alddy” Sora, Gabriel “GaBaNo” Ciobotaru, Ciprian “AoD” Baltat, Andrei “Xerxe” Dragonir și Cristian “Gustav” Radu. Cel mai tânăr membru al echipei, Xerxe, are doar 16 ani. La polul opus se află AoD, veteranul  formației, în vârstă de 22 de ani.

România participă la Campionatul Mondial IeSF din 2009. Ca de obicei, și în acest an reprezentanții țării noastre se descurcă foarte bine. Sperăm să ocupăm un loc pe podium în clasamentul pe națiuni și să ne întoarcem acasă cu medalii”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL și vicepreședinte International e-Sport Federation (IeSF).

23 de națiuni, membre în Federația Internațională a Sporturilor Electronice (IeSF), participă la cea de-a șaptea ediție a Campionatului Mondial. PGL este unul dintre cei mai vechi membri ai federației și susține în fiecare an această competiție, prin organizarea de calificări și însoțirea reprezentanților României.