Inaugurarea Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din oraşul Worms, Germania

Inaugurarea Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din oraşul Worms, Germania

În orașul german Worms, landul Renania-Palatinat a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor români din Primul Război Mondial din Cimitirul Auf Der Hochimer Höhe. Evenimentul, la care autoritățile locale au fost reprezentate de primarul oraşului Worms, Michael Kissel, a cuprins o ceremonie militară şi religioasă de sfinţire a monumentului şi rostirea solemnă a numelor celor 168 de militari români care și-au pierdut viața în lagărul de prizonieri care a funcționat în această localitate, în timpul Primului Război Mondial.

Construcția monumentului a fost finanţată de MApN, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, şi realizată cu sprijinul Primăriei oraşului Worms. Finalizarea proiectului a creat cadrul pentru organizarea unor manifestări comemorative pentru cinstirea memoriei militarilor români căzuți pe teritoriul Germaniei. În semn de recunoştinţă, la finalul ceremoniei, participanţii au depus coroane şi jerbe de flori la monument.

Evenimentul face parte din manifestările organizate marcarea Centenarului Primului Război Mondial, conflict armat la finalul căruia, poporul român a realizat proiectul de uniune naţională – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.