Încă două autospeciale donate de autorităţile olandeze pentru returnarea migranţilor ilegali

Încă două autospeciale donate de autorităţile olandeze pentru returnarea migranţilor ilegali

 Ministerul olandez de Securitate şi Justiţie a donat Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) două autospecialepentru misiunile de îndepărtare a străinilor de pe teritoriul României.

Autospecialele au o capacitate de şapte locuri şi sunt compartimentate corespunzător astfel încât să asigure atât siguranţa personalului implicat cât şi a străinilor returnaţi. De asemenea, maşinile sunt dotate cu sisteme de avertizare acustică şi optică.

Cele două autospeciale vor fi distribuite la Centrele de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică de la Otopeni şi Arad pentru întărirea capacităţii de combatere a imigraţiei ilegale şi punerea în executare a măsurilor de returnare. De la începutul anului şi până în prezent un număr de 418 persoane au fost îndepărtate sub escortă de pe teritoriul României, în creştere cu 130% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2015.

Începând cu 2011, IGI a primit din partea statului olandez şapte autospeciale.

Donația s-a făcut în contextul vizitei oficiale a unei delegații a Ministerului de Securitate și Justiție din Olanda la IGI, când inspectorul general adjunct al IGI, comisarul şef de poliţie Dorin Ţepuşă, şi directorul general al Departamentului de Transport şi Suport, Erik Jaap de Borst, au semnat contractul de donaţie pentru cele două maşini.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali discutat și despre colaborarea de peste zece ani dintre cele două structuri şi au exprimat interesul pentru dezvoltarea acesteia prin proiecte viitoare.