Încă un atac terorist în Germania lângă Nuremberg: 1 mort și 12...

Încă un atac terorist în Germania lângă Nuremberg: 1 mort și 12 răniți

Police secure the area after an explosion in Ansbach, near Nuremberg, Germany July 25, 2016. REUTERS/Michaela Rehle

O persoană a murit iar alte 12 sunt rănite, dintre care trei în stare gravă, după ce un refugiat sirian s-a aruncat în aer cu un dispozitiv explozibil improvizat. Atacul s-a produs duminică noapte într-un restaurant din Ansbach, o localitate în apropierea oraşului Nuremberg, informează Reuters. „Din nefericire, acesta este un nou atentat”, a declarat ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Hermann, potrivit Agerpres.

Autorul atacului este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil. Surse susţin că sirianul sinucigaş a recurs la agest gest pentru că nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţă ministrul de interne, Joachim Herrman.

Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte” persoane, a declarat Herrmann.

Herrman a adăugat că cererea de azil a refugiatului a fost refuzată în urmă cu un an, însă i s-a permis să rămână pe teritoriul german, din pricina situaţiei din Siria.

Atacatorul a mai avut în trecut tentative de suicid. La momentul exploziei acesta purta cu el un rucsac iar cu puţin timp înaintea de a se arunca în aer, i s-a interzis accesul la Ansbach Open, un festival de muzică în aer liber, la care participau 2.000 de oameni. Cel mai probabil, sirianul plănuia să se arunce în aer în mulţime, ceea ce ar fi provocat mult mai multe victime.

Acesta este cel de-al patrulea incident sângeros petrecut în Germania în decurs de numai o săptămână. Cu doar câteva ore înainte ca sirianul să se arunce în aer, rănind 12 persoane, un alt refugiat sirian a ucis o femeie de 21 de ani însărcinată şi a rănit alte două persoane în Reutlingen, un oraş situat în apropiere de Stuttgart.

Tot în zona de sud a Germaniei, acum o săptămână, un refugiat pakistanez a atacat mai mulţi oameni într-un tren, cu toporul, luând vieţile a cinci persoane înainte de a fi ucis de autorităţi. Acest atac a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, însă celelalte incidente sângeroase nu par a avea legătură cu vreo organizaţie jihadistă, spun autorităţile germane, potrivit Digi 24.