Încă un grup de copii români din Bulgaria a vizitat Oltenia

Încă un grup de copii români din Bulgaria a vizitat Oltenia

Alţi 40 de copii etnici români din Regiunea Vidin (Bulgaria) împreună cu părinți sau bunici s-au aflat în România în cadrul celei de-a doua etape a proiectului „Drumeţ în ţara mea” derulat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi în parteneriat cu Asociaţia “Ave” Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

IMG_6035În perioada 9-10 aprilie 2016, oaspeții din Bulgaria au vizitat Muzeul Olteniei şi  Muzeul de Etnografie din Craiova, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii de la Târgu Jiu, Mănăstirea din Tismana, Mănăstirea Sf.Ana din Orşova și orașul Drobeta Turnu Severin.

Proiectul se bucură de parteneriatul cu Consiliul Judeţean Dolj, instituţie care a fost alături de iniţiatorii proiectului şi a făcut posibilă realizarea acestuia.

În perioada 1-30 aprilie 2016, în proiectul “Drumeţ în ţara mea”  vor participa peste 160 de copii din comunităţile româneşti din Regiunea Vidin, care vor fi însoţiţi fiecare de un reprezentant legal.

Proiectul aduce în faţa elevilor români din Regiunea Vidin  aspecte din viaţa românilor din istorie până în contemporaneitate, stiluri arhitecturale româneşti şi portrete ale unor personalităţi marcante româneşti, fiind dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii istorice şi culturale a poporului român.