Încă un pas pentru o voce unică a minorității române din Serbia

Încă un pas pentru o voce unică a minorității române din Serbia

Sâmbătă,19 noiembrie 2016, ora 12.00, în Sala Mică a Primăriei din Vârşeț (Serbia), va avea loc Masă rotundă a mediului asociativ românesc din Serbia pentru constituirea unui front unic românesc UNIUNEA ROMÂNILOR DIN SERBIA (URS), anunță Asociația Românii Independenți din Serbia. 
”Până în prezent nu a existat voință şi curaj de a se unifica românii din Voivodina cu românii din Serbia de Răsărit pentru a-şi apăra drepturile, respectiv demnitatea națională”, se precizează în comunicatul semnat de dr. Dorinel Stan, președintele RIS.

În urma întâlnirilor şi discuțiilor anterioare, asociațiile şi organizațiile reprezentative româneşti din Serbia îşi vor uni forțele şi vor constitui o alianță unică românească – UNIUNEA ROMÂNILOR DIN SERBIA (URS), ca reprezentant de determinantă şi partener de încredere al Statului Român.

Uniunea Românilor din Serbia este o asociere a societății civice, constituită din organizații şi asociații, care își păstrează autonomia, dar care va reprezenta într-un mod unic şi reprezentativ minoritatea română din Serbia şi apără interesele naționale pe plan intern şi internațional.