Încep cursurile de limba română la ICR Istanbul

Încep cursurile de limba română la ICR Istanbul

Institutul Cultural Român anunță începerea unui nou modul de cursuri de limbă română pentru adulţi şi copii în data de 19 februarie 2018, semestru ce se va desfăşura în perioada 19 februarie -12 mai 2018.

De asemenea, pentru a vă înscrie, trebuie să completați formularul( îl găsiţi în link în anunţul ICR) și să îl trimiteți în format electronic la adresele de e-mail: icr.istanbul@icr.roicr.istanbul.dc@gmail.com

Test de plasare la nivel: Înainte de începerea cursurilor, persoanele care cunosc deja limba română vor susține un test de evaluare a cunoștințelor de limbă pentru a le putea încadra în diferite grupe, în funcție de nivel.

Testul de evaluare vor avea loc în data de 16 februarie 2018, la ora 17.00 la sediul Institutului Cultural Român “Dimitrie Cantemir” din Siraselviler Cad., nr. 21, Taksim, Beyoğlu, Istanbul.

Rezultatele testelor și repartizarea pe grupe în funcție de punctajul obținut vor fi comunicate în data de 19 februarie 2018.

Important: Absolvenții nivelelor A1, A2, B1, B2 şi C1 nu vor mai susține examen, însă vor completa formularul de înscriere pentru primul modul al următorului nivel; Când vă prezentați la examen, vă rugăm să aveți la dumneavoastră o fotografie și un act de identitate; În funcție de numărul de numărul de cursanți adulți înscriși, cursurile de seară se vor ține de două ori pe săptămână și vor avea în total 4 ore; În funcție de numărul de cursanți, cursurile din weekend se vor desfășura sâmbăta și vor dura 4 ore; Pentru a putea intra la examenul final, sunteți obligați să participați la minim 70% din orele de curs; Cursurile sunt structurate pe 5 niveluri (A1, A2, B1, B2, C1). Fiecare nivel este împărțit în module: A1 (1 modul – A1), A2 (2 module – A2.1 și A2.2), B1 (4 module – B1.1, B1.2, B1.3, B1.4), B2 (4 module – B2.1, B2.2, B2.3, B2.4), C1 (4 module – C1.1, C1.2, C1.3, C1.4). Un modul durează 10 săptămâni totalizând un număr de 40 ore de curs.

La finalizarea unui nivel veți susține un examen în urma căruia veți obține un certificat de atestare a cunoștințelor de limbă română.

Taxă de participare: 80 USD/ persoană. Taxa de încriere trebuie achitată integral până la data de  16 februarie 2018. Plata taxei de curs se face cash, pe bază de chitanță. Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza participarea la curs dacă se va depăși data de efectuare a plății. În cazul retragerii de la cursuri, taxa achitată nu se mai restituie.

Cursurile de limbă română pentru copii sunt gratuite și vor avea loc o dată pe săptămână, sâmbăta. Cursurile pentru copii durează 2 ore și sunt gratuite. Documente solicitate:  Formular de înscriere completat; Poză tip buletin; Copie după actul de identitate.