Încep Taberele ARC, ediția 2018

Încep Taberele ARC, ediția 2018

150 de copii din Bălți (Republica Moldova), Voivodina (Serbia) și Ungaria participă începând de marți, 26 iunie 2018, la prima serie a programului de Tabere ARC 2018, a cărei ediție din acest an se deschide mâine la Centrul de agrement Oglinzi (Neamț).

Și-au anunțat prezența ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, ministrul tineretului și sportului, Ioana Bran, reprezentanți ai MRP și reprezentanți ai autorităților locale. Marți, 26 iunie a.c.

Ajuns la a zecea ediție, programul se adresează etnicilor români din afara granițelor – elevi, tineri, studenți din țările aflate în jurul granițelor și Balcani: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreană), Albania, Republica Macedonia, Croația, precum și românilor din diaspora de mobilitate din țări ca Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii etc.

Taberele „ARC” au rolul de a crea și păstra legături între cetățenii și etnicii români din diferite țări, de a oferi cunoștințe despre cultura și civilizația românească, de a promova valorile patrimoniului cultural românesc.