Încercare de intrare în Cartea Recordurilor, acasă la Brâncuși

Încercare de intrare în Cartea Recordurilor, acasă la Brâncuși

Peste 10.000 de persoane, meșteșugari din toate colțurile României, din Moldova de peste Prut, Serbia și Ucraina – designeri de produs, pictori, sculptori, opincari și gurmanzi, dar și vizitatori, și-au dat întâlnire în zilele de 24 și 25 iunie pe platoul Poiana Mare din satul Hobița, comuna Peștișani, acasă la Brâncuși, unde are loc Festivalul România Autentică.

Casa-Muzeu Constantin BrancusiFestivalul România Autentică este organizat de Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței-Peștișani, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Gorj și Primăria Primăria Peștișani, pentru  promova tradițiile și meșteșugurile românești, peisajele, dar și moștenire neamului românesc de Constantin Brâncuși.

Asociaţia Naţională a Anteprenorilor doreşte promovarea costumului popular şi iei, pe ritmurile celor mai frumoase melodii populare.

Sunt așteptațartiști, mici meșteșugari și negustori români, dar și din afară, cât și oameni de cultură, arti antreprenori. Ceiii de olă, tors terii populai.

Participarea la festival este gratuită, singura condiție pe care vizitatorii trebuie să o îndeplinească este să poarte un costum popular, astfel încât să sprijine încercarea autorităţile locale din Peştişani de a intra în Cartea Recordurilor cu cele mai multe persoane îmbrăcate în ie (peste 5.000 de femei).