Încondeierea ouălor, prilej de socializare la Milano

Încondeierea ouălor, prilej de socializare la Milano

Sursa foto: Felicia CHI videoreporter

Un atelier de încondeiere a ouălor de Sf. Paşti a fost realizat la Milano, în incinta CAM Ponte delle Gabelle, prilej prin care părinţii dar şi copiii prezenţi au experimentat puţin din atmosfera românească şi au descoperit totodată importanţa tradiţiilor româneşti din preajma marii sărbători creştine.

De asemenea, artistul plastic Lavinia Rotoco  i-a introdus pe copii în tehnica realizarii icoanelor pe sticlă. Ambele ateliere au încântat pe copiii prezenţi, majoritatea născuți în Italia fără o legătură cu ţara de origine.

Prin realizarea acestui eveniment, Centrul Cultural Italo Român a dorit să pună în evidenţă nu doar frumuseţea tradiţiilor româneşti creştine ci şi  dorinţa de a aduce la cunoştinţa opiniei publice italiene, importanţa acordată de comunitatea românească din Italia rădăcinilor culturale ale ţării noastre.

Consilierul cultural al primăriei Municipiului 1 din Milano, Luca Foschi, şi consulul general-Consulatul României la Milano, Adrian Georgescu, au fost prezenți. De asemeena, evenimentului i s-au alăturat și membri ai Asociaţiei ”Vatra Neamului” a comunităţii de basarabeni din Republica Moldova, dar şi comunitatea de bulgari reunită în cadrul Şcolii de limba bulgară din Milano.