India, Regiunea Kerala – Inundații severe

India, Regiunea Kerala – Inundații severe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica India că, pe fondul ploilor musonice, regiunea Kerala a fost serios afectată de inundații. De la începutul lunii august până în prezent au decedat peste o sută de persoane, zeci de persoane sunt rănite, iar alte zeci sunt date dispărute. Districtul Malappuram a fost cel mai afectat, urmat de districtele Kozhikode și Wayanad. Pe fondul inundațiilor severe, un număr de aproximativ 1.800 de case au fost complet distruse, numărul sinistraților în taberele de refugiați ajungând la 26 de mii. Se recomandă să se evite călătoriile în zonă, existând factori confirmați de risc.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la New Delhi: +911126141663, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica India: +918130303444.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunii diplomatice a României la New Delhi, în astfel de zone, sunt reduse.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://newdelhi.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/home_ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața”. Foto: B1TV