Inginerii români de pretutindeni caută soluții pentru un oraș inteligent

Inginerii români de pretutindeni caută soluții pentru un oraș inteligent

Timp de două zile, Asociaţia Generală a Inginerilor din România, împreună cu Universitatea din Craiova, organizează Simpozionul Științific al inginerilor români de pretutindeni – SINGRO 2016  Inginerii români de pretutindeni caută soluții în comun! Tema simpozionului din acest an, aflat la a XII-a editie  este “ Soluții pentru un oraș inteligent”.

Potrivit organizatorilor, Asociația Generală a Inginerilor din România organizează, o dată la doi ani, Simpozionul Știintific al Inginerilor Români de Pretutindeni – SINGRO, un cadru profesional de colaborare între inginerii români de pretutindeni, în cadrul căruia specialiști în inginerie caută unor soluții pentru problemele societății contemporane.

Organizat în colaborare cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Inginerie Electrică, SINGRO 2016 are loc în contextul sărbătoririi a 65 de ani de învățământ superior electrotehnic la Craiova.

Obiectivul Simpozionului SINGRO 2016 este conturarea unor idei utile primăriilor în conceperea unui oraș inteligent. Au fost invitați membrii AGIR, membrii ASTR, precum și specialiști din alte domenii de activitate.

Lucrările prezentate în cadrul simpozionului și validate spre publicare Comitetului știintific, vor fi incluse în Buletinul AGIR, publicație listata BDI, care va fi pus la dispoziția participanților ulterior manifestării.

Opțional, pentru inginerii români din afara României, a fost prevăzută și o sesiune on-line.

Simpozionul oferă nu numai prilejul unui schimb de idei din diverse domenii de activitate, dar și de a cunoaște valorile culturale din Oltenia.