Acasă Cultura / Culte „Inimi cicatrizate” a câștigat Premiul special al juriului la Festivalul de Film...

„Inimi cicatrizate” a câștigat Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Locarno

Lungmetrajul Inimi cicatrizate, regizat de Radu Jude, a câștigat Premiul special al juriului /”Premio speciale della giuria” în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, desfășurat în perioada 3-13 august 2016. Filmul a fost elogiat de critica de specialitate internațională și a fost primit cu aplauze furtunoase de publicul prezent la proiecții.

Prezența delegației române la Locarno a fost susținută de Institutul Cultural Român și de Centrul Național al Cinematografiei.

Special Jury Prize este unul dintre principalele premii ale prestigiosului eveniment din Elveția, fiind în valoare de 30.000 de franci elvețieni.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, Inimi cicatrizate este o adaptare liberă după operă literară a lui Max Blecher. Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu. Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, producător fiind Ada Solomon.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Studioului de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Programului Media – Europa Creativă și Eurimages.

Articolul precedentZiua Limbii Române în comunităţile istorice
Articolul următorSpirit românesc la Izvoru Mureșului