Inițiativă de coagulare a organizațiilor românilor din Serbia

Inițiativă de coagulare a organizațiilor românilor din Serbia

Inițiativa Românilor din Serbia a lansat către mai multe organizații ale etnicilor români din Serbia o invitație de a se așeza la aceeași masă pentru a discuta posibilitatea asocierii într-o federație. 

Astfel, sâmbătă, 22 octombrie, la orele 17.00, la sediul primăriei din Bor (Serbia) IRS organizează masă rotundă și inițiază discuțiile pentru formarea Federației Asociațiilor Românești din Serbia.

Au fost invitați Stefan Mihailov (Comunitatea Românilor din Serbia), Predrag Balasevic (Partidul Neamului Românesc), Tihan Matasarevici (Asociația Dunărea din Kladovo), Pr. Boian Alexandrovici ( Protopopiatul Dacia Ripensis), Zavisa Zurz ( Ariadnea Fillum), Luiba Brândusan (Asociația Unitatea Românilor), dr. Dorinel Stan (Românii Independenți din Serbia), Pr. Iel Buobu Lui ( Asociațis pentru Limba Cultura și Religia Românilor de pe Valea Moravei), Valentin Mic ( Centrul Euroregional pentru Dezvoltarea Societăţii în Mediile Multietnice “In Medias Res”), Dusan Parvulovic (Timoc Press), Dragan Demic, Ivita Glisic, Una Vasilevic, Jiva Momirovik, Diana Solkotovic, Alexandru Najdanovic.

Vă invităm la Bor pentru a purta discuții și a veni cu idei în interesul neamului nostru românesc, frații din Banat și cei din Timoc, să ne unim pentru a constitui o forță puternică ca minoritate în Serbia. Împreună cu cei rezenți ne propunem semnarea unui acord de principiu care să însemne începutul viitoarei noastre colaborări”, menționează invitația lansată de IRS.

La eveniment au fost invitați să participe și ministrul pentru relația cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, secretarul de stat Petre Guran și ambasadorul României în Serbia, Oana Cristina Popa.