Acasă Europa ”Innovation Bridge: Warsaw-Bucharest”

”Innovation Bridge: Warsaw-Bucharest”

Joi, 28 ianuarie 2021 are loc cea de-a 40-a întâlnire săptămânală între antreprenori din seria Thursday Gathering, organizată de Venture Café Warsaw Foundation, cu sediul în Varșovia, cu tema ”Innovation Bridge: Warsaw-Bucharest”.

Ilfovul, ca pol al dezvoltării și inovării din țara noastră, este reprezentat de administratorul județului, Mihaela Toader, și de deputatul George Tuță care, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai autorităților locale, precum și cu membri ai institutului de cercetare Măgurele Science Park, dezbat teme din sfera inovării, subiectele fiind de interes comun pentru ambele țări, Polonia și România.

”Județul Ilfov are un potențial unic de dezvoltare și inovare. Avem în Măgurele una dintre cele mai importante platforme de cercetare din România, avem un mediu de afaceri dornic să investească în produse și procese inovative și, nu în ultimul rând, avem dorința de a colabora cu toți actorii interesați pentru transformarea județului în unul dintre cele mai bune locuri în care să trăiești și să îți dezvolți afacerea. În următorii cinci ani vom investi în consolidarea potențialului de creștere a județului nostru cu scopul de a transforma Ilfovul într-unul dintre cele mai importante Hub-uri de inovare din regiune”, a declarat Mihaela Toader, administratorul județului Ilfov.

Deputatul George Tuță: ”România va deveni una dintre țările competitive în ceea ce privește inovarea”

Deputatul liberal George Tuță, reprezentant al județului Ilfov, unul dintre cele mai performante județe din țară în termeni de inovare, a prezentat în discursul său necesitatea colaborării și a schimbului de idei pentru a încuraja inovarea în cât mai multe domenii esențiale, care vor aduce plus valoare societății și, implicit, economiei. ”România și Polonia au avut parte de persoane vizionare, care au venit cu idei noi, care au revoluționat lumea. De aceea le-am prezentat participanților lecțiile pe care le putem învăța din parcursul impresionant al cercetătoarei Marie Curie: reziliență, determinare și beneficiile pe care le-a adus comunității. Ca orice inovatoare, ea a trebuit să depășească multe dificultăți pentru a obține rezultate și recunoaștere. Ea este un model pentru noi și astăzi. Dacă noi credem într-o idee trebuie să ne luptăm, să o transformăm în proiecte reale, care vor aduce plus valoare. Am încredere că România va deveni una dintre țările competitive în ceea ce privește inovarea”, a declarat Tuță.