Instalația “Shifting Language”, a artistei Oana Clițan, la Vancouver, Canada

Instalația “Shifting Language”, a artistei Oana Clițan, la Vancouver, Canada

ICR New York susține participarea artistei  Oana Clițan, cu instalația ”Shifting Language”, în cadrul proiectului expozițional ”The Anthropomorphism of Media”, care va putea fi urmărit, în perioada 25 august – 3 septembrie 2017, la galeria DAA Project Space (Dynamo Arts Association), din Vancouver, British Columbia (Canada). Vernisajul va avea loc vineri, 25 august, orele 19.00 – 22.00.

Artista româncă va prezenta publicului instalația ”Shifting Language”, va susține un workshop, un ”artist talk” despre propriile creații și va participa la o discuție deschisă despre proiectul în colaborare.

”The Anthropomorphism of Media” este un proiect colectiv, realizat de Oana Clițan, împreună cu artistele Sylvana D’Angelo (Canada) și Larissa Monteiro (Olanda). Prin acest proiect, cele trei artiste internaționale, membre ale Zine Club, și-au propus să facă o cercetare despre folosirea internetului și a rețelelor de socializare, în colaborările de la distanță, și să exploreze modul în care acestea pot fi folosite pentru dezvoltarea unor noi concepte și forme vizuale.

Instalația Oanei Clițan este compusă dintr-un website interactiv și o proiecție video, având ca subiect trecerea de la notația fonetică a limbii (scrisul, în general) la un limbaj bazat pe imagini în comunicarea pe social media. Website-ul va permite publicului să realizeze o versiune interpretată pictorial a unui text, printr-o serie de înlocuiri semiologice și jocuri de interpretare.