“Institutul Hispano Rumano” din Castellon a organizat “Atelierul lui Moș Crăciun”

“Institutul Hispano Rumano” din Castellon a organizat “Atelierul lui Moș Crăciun”

„Atelierul lui Mos Craciun“, eveniment organizat de Institutul Hispano Rumano cu ocazia sarbatorilor de iarnă, a avut loc în Castellón de la Plana.

În aceste zile speciale, dominate de emoționanta atmosferă de sărbătoare, membrii Institului au considerat necesară organizarea unei activități culturale prin care să îi învețe pe copiii români din Castellón câteva obiceiuri deja uitate, prin care să retrăiască bucuria de a trimite felicitări de Crăciun membrilor dragi ai familiei care se află departe de ei, cum ar fi bunicii sau rudele apropiate.

Profesoarele de limba română, Mihaela Băleanu, Adelina Gherman și Diana Istrate, au îndrumat copiii care au participat la confecționarea felicitărilor și la scrierea unui mesaj în limba română în interiorul acestora. Următorul pas a fost scrierea adresei destinatarului și a expeditorului pe plic și depunerea acestuia în „sacul lui Moș Crăciun“, pentru a trimite gândurile lor în România.

Evenimentul s-a încheiat cu interpretarea corală a tradiționalului colind “Moș Crăciun”, cântat cu emoție de toți copii prezenți,  demonstrând că atât timp cât există dorința de a continua tradițiile și spiritul românesc pe care și părinții îl insuflă acasă, chiar fiind foarte departe de Romania, aceste pot dăinui, în gesturi simbolice.

Dat fiind că Moș Crăciun era foarte ocupat în acea perioadă, unul din ajutoarele sale a împărțit copiilor daruri și le-a transmis urările din partea Moșului.

La eveniment au participat consulii Gheorghe Florea și Angelica-Cristina Marcu, reprezentanți ai Consulatului României la Castellon de la Plana.

„Atelierul lui Moș Crăciun“ a fost găzduit de Casa „Castilla la Mancha”, care a colaborat la realizarea acestui act punând la dispoziția organizatorilor spațiul și contribuind cu mijloace materiale necesare organizării atelierului de lucru manual.