Întâlnire a delegaţiei MApN cu reprezentanţi ai industriei americane de apărare, la...

Întâlnire a delegaţiei MApN cu reprezentanţi ai industriei americane de apărare, la Am-Ro Business Council

Delegația Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Mihai Fifor, a participat miercuri, 20 septembrie, la Washington D.C., la o întâlnire de lucru găzduită de organizația American-Romanian (Am-Ro) Business Council, la care au luat parte reprezentanţi ai companiilor din industria americană de apărare.Cu această ocazie, ministrul a evidenţiat angajamentul ferm al țării noastre de accelerare a procesului de modernizare a Forţelor Armate Române și realizarea capabilităților operaționale care să permită interoperabilitatea cu aliații din NATO, precum și în cadrul parteneriatelor strategice pe care țara noastră le are.

În această marjă, a scos în evidență faptul ca ”Parlamentul României a semnat memorandumul privind aprobarea preliminară pentru inițierea procedurilor de acordare a contractelor pentru o serie de programe de înzestrare a căror valoare de achiziție estimată depășește 100 de milioane de euro pentru fiecare program din pachet”, amintind, în context, de stadiul programelor de achiziționare a rachetelor PATRIOT și sistemelor HIMARS.

În cadrul discuțiilor, oficialii români și-au exprimat speranța că se vor dezvolta noi oportunități de cooperare cu companiile românești din domeniul apărării și că vor fi extinse investițiile americane în acest sector și, astfel, economia românească va beneficia de transfer de tehnologie și know-how.

Programul delegației M.Ap.N. pentru ziua de joi, 21 septembrie, cuprinde întâlniri cu reprezentanții companiilor americane Raytheon, Lockeed Martin și Bell Helicopters.