Întâlnire artistică a doi frați în Mica Galerie din Veneţia

Întâlnire artistică a doi frați în Mica Galerie din Veneţia

O expoziţie de pictură și sculptură a artiştilor Marcel și Ilarion Voinea, va fi vernisată, pe 10 iunie, la Mica Galerie din Veneţia.

Expoziţia va cuprinde sculpturi de mici dimensiuni, alături de picturi și desene. Se poate spune că întâlnirea celor doi fraţi, antinomică în aparenţă, sub raportul concepţiei artistice numai, închide în sine două drumuri diferite, care, paradoxal, unifică căutările unei generaţii care şi-a atins apogeul.

Ilarion Voinea este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, secţia sculptură. Între anii 1973‒2012 a fost profesor de sculptură la Şcoala Populară de Artă, între 1998‒2006, conferenţiar universitar la Facultatea de Arte Vizuale a Universităţii din Oradea, iar între 1990‒1991 Lector univ. la Academia de Arte Frumoase din Cluj-Napoca. Este autorul a numeroase expoziţii personale și de grup și a realizat numeroase monumente atât în ţară, precum și în străinătate.

Marcel Voinea este absolvent al Institutului de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu” din Cluj, secţia sculptură 1977. Profesor de sculptură din 1977‒1990 la Școala de arte „Grigore Gabrielescu” și la Liceul de Artă din Craiova; din 2002 este vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P.), iar din 2010 este preşedinte al filialei Craiova a U.A.P. Din anul 2007 este membru în Comisia Zonală Oltenia pentru monumente de for public.

Român. Expoziţia va putea fi vizitată în Mica Galerie a IRCCU Veneţia din Cannaregio 2211, până în data de 28 iunie, de marţi până duminică, în intervalul orar 10‒12 şi 16‒19.