Interes pentru consolidarea cooperării bilaterale cu Serbia, pe toate palierele sectoriale

Interes pentru consolidarea cooperării bilaterale cu Serbia, pe toate palierele sectoriale

Secretarul de Stat Iulia Matei a vorbit cu noul ambasador sârb și despre organizarea, în cursul acestui an, a unei noi reuniuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Republica Serbia

DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat în MAE, Iulia Matei, l-a primit luni, 10 februarie 2020, pe Stefan Tomašević, noul ambasador al Serbiei în România, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. În acest context, oficialul român a exprimat interesul pentru consolidarea cooperării bilaterale pe toate palierele sectoriale, în perioada următoare accentul fiind plasat pe cooperarea transfrontalieră și domeniul cultural – în contextul nominalizării Timișoarei și Novi Sad drept Capitale Culturale Europene în 2021.

În ce privește problematica respectării drepturilor persoanelor aparținând minorităților, demnitarul român s-a referit la perspectiva organizării unei noi reuniuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Republica Serbia în cursul acestui an.

Iulia Matei a urat noului ambasador sârb succes în îndeplinirea atribuţiilor sale pe durata mandatului în România, asigurându-l de sprijinul deplin al autorităţilor române în acest sens și în dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a dialogului politic, cu reconfirmarea interesului părților pentru dinamizarea acestuia. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.