„Interludii – în cheie fotografică”

„Interludii – în cheie fotografică”

DISTRIBUIȚI

Expoziţia de fotografie „Interludii – în cheie fotografică” semnată de Cornel Brad va fi vernisată, pe 22 ianuarie, la Viena, în prezenţa artistului.Expoziția reunește o selecție de lucrări incluse în albumul omonim care cuprinde 70 de portrete realizate de Cornel Brad soliștilor, dirijorilor, instrumentiștilor și dansatorilor care au participat în 2013 la Festivalul Internațional „George Enescu”.
De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi expuse 24 lucrări, ilustrând scene de culise și portrete ale unor artiști lirici care au legătură cu festivalul din România și Austria: Amanda Forsyth, Angela Cheng, Anita Harting, Antonio Pappano, Egheni Kissin, Elisabeth Kulman, Fazil Say, Maxim Vengerov, Murray Perahia, Pinchas Zukerman, Sorin Coliban.
Cele două figuri centrale ale expoziției sunt Ioan Holender, director artistic al Festivalului Internațional „George Enescu” în perioada 2007-2015, și Vladimir Jurowski, actualul director artistic al festivalului. Titlul „Interludii” relevă spectatorului plasarea în timp a actului fotografic, în momentele de pauză dintre repetiții și spectacole, în principal în culisele sălilor de spectacol.

Cornel Brad (n. 1974) a lucrat ca librar, editor și manager de proiecte de protecția mediului, realizând în ultimii ani că cele mai profunde pasiuni ale sale sunt fotografia, muzica și oamenii. Toate acestea au convers în 2013 prin accesul în culisele celei de-a 21-a ediții a Festivalului „George Enescu”. Fotografiile sale au fost publicate în Adevărul, Aspen Idea, Decât O Revistă, Igloo, Observator Cultural, La Terasse și AgriPlus, National Geographic și se află în colecții particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Italia, România, Rusia și SUA.
Expoziţia „ Interludii – în cheie fotografică ” poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român de la Viena în perioada, 22 ianuarie – 5 februarie 2016 de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.