Invictus Team România s-a întors acasă

Invictus Team România s-a întors acasă

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, se întâlnesc cu membrii Invictus Team România, cei 15 militari români răniți în teatrele de operații, care au participat la Jocurile paralimpice Invictus, de la Toronto. România a fost reprezentată, în premieră, la “Invictus Games Toronto – 2017”, în perioada 23 – 30 septembrie, de 15 sportivi, militari răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau în țară, la șapte discipline sportive – tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, volei din șezut și ciclism. România a obținut, cu acest prilej, patru medalii.

Echipa României, formată din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu, a câștigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017. Ionuț Butoi a obținut și medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound. Ionuț Butoi a fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Și-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la mijloc în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere și înot.

Nicușor-Augustin Pegulescu a fost rănit în anul 2009 în Afganistan. Are piciorul stâng amputat şi se antrenează pentru probele de canotaj în sală, la simulator, si tir cu arcul.

Dorin Petruț a fost rănit în anul 2007, în Irak.  Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci şuruburi. Se antrenează pentru proba de tir cu arcul.

Echipa care a reprezentat România la Invictus Games 2017, de la Toronto, s-a întors în țară luni, 2 octombrie.