Acasă America Latina Invitat special la Festivalul de Film Europa-Argentina „Pantalla Pinamar”

Invitat special la Festivalul de Film Europa-Argentina „Pantalla Pinamar”

Sursă foto: ICR

Filmele Bacalaureat (regia Cristian Mungiu), De ce eu? (regia Tudor Giurgiu) și Dublu (regia Catrinel Dănăiață) vor fi proiectate în cadrul Festivalului de Film Europa-Argentina „Pantalla Pinamar”, care are loc în perioada 11-18 martie 2017 în Pinamar, provincia Buenos Aires, Argentina.

De asemenea, cu sprijinul Institutului Cultural Român, vor fi prezenți la festival actrița Lia Bugnar și criticul de film Mihai Fulger, care vor susține și un masterclass la sediul Universității de Cinematografie din Buenos Aires.

La 1 martie, la Buenos Aires a avut loc prezentarea celei de-a XIII-a ediții a festivalului, România urmând să fie una din țările cu statut de invitat special.

Festivalul este organizat de Institutul Național de Cinematografie și Arte Audivizuale al Argentinei / INCAA, Primăria Pinamar și partenerii internaționali și reprezintă o întâlnire cinematografică între Europa și Argentina, prezentând producții apreciate din cele două spații.

Invitații din România – actrița Lia Bugnar și criticul de film Mihai Fulger – vor participa la proiecțiile filmelor românești și la două conferințe de presă, despre Bacalaureat, respectiv despre actualitatea cinematografiei românești. Festivalul va include, de asemenea, o recepție oferită în onoarea invitaților români, cu participarea conducerii INCAA, a directorului festivalului, primarului provinciei Pinamar, a autorităților din Ministerul Culturii din Argentina etc. De asemenea, Ambasada României la Buenos Aires va organiza, în colaborare Institutul Cultural Român și Universitatea de Cinematografie din Buenos Aires (Universidad del Cine), un masterclass privind noul cinema românesc, susținut de Lia Bugnar și Mihai Fulger în data de 16 martie 2017, ora 19.00, găzduit de Universitatea de Cinematografie (amfiteatrul Microcine).