Iohannis, întrunire la Congresul SUA

Iohannis, întrunire la Congresul SUA

Ridicarea vizelor pentru români a fost unul dintre subiectele discutate, ieri, la Washington, de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a transmis în această dimineaţă pe o reţea de socializare  că le-a transmis congresmenilor cu care s-a întâlnit cât este de importantă includerea în programul Visa Waiver.

Totodată, membrii legislativului l-au asigurat pe Klaus Iohannis că sprijină ridicarea vizelor pentru români. În legislativul de la Washington există şi un grup de prietenie cu România, care promovează interesele ţării noastre la vârful puterii americani. Unii membri ai acestui grup au fost onoraţi de şeful statului, informează digi24.

Întâlnirea de la Capitoliu a fost o nouă ocazie pentru Klaus Iohannis să amintească faptul că România poate contribui la întărirea relației transatlantice. Şeful statului a atras atenţia că o relație puternică dintre SUA și UE este vitală pentru viitorul civilizației democratice.

Membrii Congresului american s-au arătat interesaţi şi preocupaţi de situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre şi au apreciat rolul României în menţinerea stabilităţii zonei. „Vă aflaţi într-o zonă dură a lumii, în contextul în care agresiunea Rusiei continuă să fie o problemă. Ne bazăm pe Aliaţii din estul Europei. Şi ne bazăm pe România şi vom fi acolo pentru a vă sprijini”, a declarat Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.