Iohannis la Summitul UE – Liga Statelor Arabe

Iohannis la Summitul UE – Liga Statelor Arabe

 

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în zilele de 24 și 25 februarie a.c., la Summitul UE – Liga Statelor Arabe, care va avea loc la Sharm-El-Sheikh, Republica Arabă Egipt.

Acesta este primul summit care se desfășoară cu participarea statelor membre ale Uniunii și ale Ligii Statelor Arabe. Reuniunea va fi prezidată de către Președintele Egiptului, domnul Abdel Fattah El-Sisi, și de către Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk.

Liderii europeni împreună cu cei ai statelor arabe vor dezbate o serie de teme regionale și globale, precum migrația, combaterea terorismului, rezolvarea durabilă a crizelor regionale, multilateralismul, schimbările climatice.

Președintele Klaus Iohannis va susține o alocuțiune în sesiunea plenară a Summitului, în care va prezenta viziunea României cu privire la cooperarea dintre statele Uniunii Europene și cele din Liga Statelor Arabe pentru găsirea unor soluții comune la provocările actuale, precum şi cele pe termen mediu și lung.

Obiectivul central al Summitului îl reprezintă crearea unei platforme de cooperare între UE și Lumea Arabă, ca partener strategic important în Vecinătatea Sudică a Uniunii.