Iohannis nu crede că în București carantina este o soluție și nu...

Iohannis nu crede că în București carantina este o soluție și nu dorește carantină națională

DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Dăbuleni, că nu este de acord cu dorința lui Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucureștiului. Președintele a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București. Totodată, el a subliniat că nu se dorește o carantină națională.

”Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restrucții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a spus președintele Iohannis.

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara. Evident este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val 3 nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a mai spus șeful statului.

El a subliniat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat că ”nu a măsluit nimeni datele” cu privire la evoluția pandemiei din România, după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a scris marți seară că ”felul inovativ” în care a fost calculată incidenţa cazurilor de COVID înainte de alegeri i-a ridicat ”câteva semne de întrebare”.

”Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru a găsit o anumită formulă de calcul, nu a ascuns nimeni date și informații. Acum ministrul Voiculescu a dorit să modifice formula. Vorbim de două formule ușor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte și după alegeri”, a spus Iohannis. ”Nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferințele unui pacient. Să ne implicăm unde este nevoie, să creștere numărul de paturi la ATI, să fim mai proactivi ca să facem față valului 3”, a completat președintele.

Întrebat ce să înțeleagă românii din acest scandal, șeful statul a răspuns: ”Românii să înțeleagă că trebuie să respecte restricțiile, să se vaccineze și să aibă încredere în medici”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.