Iohannis şi Poroşenko se vor întâlni la Cernăuţi

Iohannis şi Poroşenko se vor întâlni la Cernăuţi

Foto: Presidency.ro

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko și omologul său român, Klaus Iohannis, se vor întâlni la Cernăuți la 1 iulie curent, scrie lyberti.com, care citează o declarație a lui Oleksandr Fișciuk, Guvernatorul regiunii Cernăuți. 

Cei doi șefi de stat vor participa la ceremonia oficială de redeschidere a punteleor de trecere a frontierei ”Diakivți-Racovăț” și ”Krasnoilsk-Vicovu de Sus”, care au fost închise pentru modernizare în 2010. La etapa actuală lucrările de construcţie la aceste puncte vamale sunt realizate în proporţie de 75 la sută. Despre aceasta se anunță Serviciul de Presă al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

„Ne propunem să finalizăm lucrările de construcție până la 20 iunie. La 1 iulie aceste puncte vamale vor fi puse în funcțiune. La inaugurare vor participa președinții Ucrainei și României. Fără dezvoltarea rețelei de puncte vamale, precum și fără asigurarea coridoarelor de transport între regiuni, nu se poate vorbi despre dezvoltare economică și integrare”, a declarat Guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, în cadrul ședinței comune a comitetelor Radei Supreme.

Anterior Uniunea Europeană a anunțat oficial că v-a înceta să finanțeze proiecte pentru reconstrucția a 10 puncte de control vamal la frontiera de vest a Ucrainei, iar o parte din banii alocați în aceste scopuri Ucraina urma să-i returneze.