Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României

Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României

DISTRIBUIȚI

Din 18 decembrie 2017, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema ”Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României”. Valoarea nominală este 10 lei.Aversul monedei redă coroana din aur a reginei Elisabeta a României, inscripţia în arc de cerc ”ROMANIA”,  anul de emisiune ”2017”, stema României și valoarea nominală ”10 LEI”.

Reversul monedei redă portretul reginei Elisabeta a României şi inscripţia în arc de cerc ”REGINA ELISABETA A ROMANIEI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 500 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare este de 405,00 lei.

Monedele din aur cu tema Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.