Istoria valahilor din Europa analizată la Lublin (Polonia)

Istoria valahilor din Europa analizată la Lublin (Polonia)

DISTRIBUIȚI

Conferința științifică international „Valahii din Europa – istorie și moștenire culturală“ s-a desfăşurat pe 28 şi 29 septembrie, la Lublin, în organizarea Catedrei de Istorie Medievală a Institutului de Istorie al Universității Marie-Curie-Skłodowska din Lublin, Institutului Culturii din cadrul Universității Jagiellone de la Cracovia, Facultăţii de Istorie a Universităţii Adam Mickiewicz din Poznań, împreună cu Institutul Cultural Român de la Varșovia.

Istoria și cultura valahilor (românilor), locuitori ai teritoriilor care se întind din Albania până la Carpații Occidentali, ajungând, datorită migrațiilor, până în Turcia, Australia și America de Nord, reprezintă o temă de cercetare științifică în continuare insuficient abordată.

Evenimentul de la Lublin se înscrie în seria de conferințe ciclice pe tema valahilor (românilor), derulate deja la Poznań (2013) și București (2014), și este dedicat istoriei și culturii comunităților românești din Europa și alte zone locuite de aceasta. Este adresat cercetătorilor din domenii diverse: istorici, etnografi, antropologi culturali, sociologi, filologi, manageri culturali și tuturor celor interesați de tematica aleasă.

Scopurile conferinţei sunt integrarea mediului ştiinţific internaţional, implicat în studierea diferitelor aspecte ale problematicii comunităţilor românești, şi cooperarea universităţilor din ţări diferite, în cadrul proiectului internaţional de cercetare.

La conferinţă au participat specialişti de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iaşi, Academia Sârbă de Ştiinţe şi Arte din Belgrad, Universitatea Jagiellonă de la Cracovia, Universitatea Adam Mickiewicz din Poznań, Universitatea din Varşovia, Academia Naţională de Ştiinţe, Universitatea Marie-Curie-Skłodowska din Lublin, Universitatea din Iwano-Frankiwsk, Ucraina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.