Iulian Rotariu îşi depăşeşte limitele la ultramaratonul Racing The Planet Ultra...

Iulian Rotariu îşi depăşeşte limitele la ultramaratonul Racing The Planet Ultra Patagonia

DISTRIBUIȚI
Foto: ISU Botoşani

Pompierul Iulian Rotariu, din Botoşani aleargă în perioada 12 – 19 noiembrie, alături de alţi 311 maratonişti din 60 de ţări, înfruntând temperaturi şi condiţii extreme, într-o zonă exclusiv muntoasă, cu lacuri şi dune de nisip, la o altitudine de 3.000 de metri.

Cursa „Racing The Planet Ultra Patagonia 2017” este organizată de Fundaţia 4 Deserts şi se va derula în Argentina pe parcursul a 250 de kilometri, într-o zonă cu un relief extrem de variat, cursa clasându-se în primele zece în lume ca dificultate.

“Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în şapte zile, pentru a face cunoscută şi a sprijini ”Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”, succesul lui însemnând un pas spre integrarea acestor copilaşi. Perseverenţa colegului nostru pentru ocuparea podiumului are ca beneficii asigurarea celor necesare copiilor cu astfel de afecţiuni, din dorinţa de a le oferi o copilărie fericită şi un mediu propice dezvoltării. Zilnic va alerga câte un maraton, aproximativ 43 de kilometri, iar în a 5 –a zi va alerga circa 80 de kilometri”, anunţă purtătorul de cuvânt al Inspectoarul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu.

Până în prezent, Iulian Rotariu a participat la trei ultramaratoane – Gobi March (China, în iunie 2016), Atacama Crossing (Chile, în octombrie 2016) şi Sahara Race (în mai 2017), unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locurile IV şi respectiv VI la general.

Iulian Rotariu a povestit pentru mediafax că, deşi condiţiile din deşert sunt greu de suportat, nu se gândeşte niciodată se renunţe deoarece aleargă în scop caritabil pentru copiii cu autism din Botoşani, iar rugăciunile şi speranţele celor de acasă îi dau întotdeauna puterea să continue.

“De multe ori sunt întrebat de ce mă întorc să concurez la aceste maratoane extrem de dificile. Eu alerg pentru copiii a căror cursă nu se sfârşeşte niciodată. Totuşi, sunt pompier, aşa că pentru mine viaţa are prioritate. Chiar dacă rezultatele obţinute nu mă clasează pe primul loc, eu dau cât pot… Îmi depăşesc limitele, dar pentru mine viaţa are prioritate. Rămân oricum cu sechele după orice competiţie extremă – degerături, insolaţie, unghii distruse… dar rugăciunile m-au ajutat. Ele mă ţin în picioare – rugăciunile mele şi a celor de acasă”, a povestit Iulian Rotariu.

Pompierul spune că de mic copil îi plăcea să alerge, însă abia în urmă cu câţiva ani, după o problemă în familie, şi-a descoperit noua vocaţie – aceea de a alerga la maraton. “De mic mi-am dorit să alerg. Alţi copiii îşi doreau maşinuţe sau jucării, eu vroiam să alerg în deşert şi la polul nord. Copiii râdeau de mine, dar acesta a fost visul copilăriei mele. Acum cinci ani, băieţelul meu a suferit o intervenţie chirurgicală la Târgu Mureş. A fost operat pe inimă iar operaţia a durat nouă ore. În tot acest timp eu am alergat într-una în jurul spitalului din Mureş. Atunci m-a abordat cineva şi m-a întrebat dacă nu vreau să particip la un maraton. Am spus nu pentru că nu-mi stătea capul la aşa ceva, însă după ce am ajuns acasă am început să mă gândesc dacă nu cumva aş putea alerga la maratoane. Primul maraton la care am alergat a fost în Piatra Craiului”, a mai spus Iulian Rotariu, pentru sursa citată.

“Iulian Rotariu se mentine in top 3 si dupa a patra cursa din cele sase ale ultramaratonului Racing The Planet Ultra Patagonia. Astazi este cea mai grea zi. Are de alergat 80 de kilometri in conditii vitrege”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență  Botoșani, cu privire la parcursul lui Iulian Rotariu în timpul cursei.

La competiţia din Patagonia, România va fi reprezentată şi de o femeie – Cristina Vasilache, de 38 de ani, care s-a înscris şi ea la ultramaraton.

Maratoniştii pornesc din apropierea Parcului Naţional Nahuel Huapi vor ajunge la Muntele Andez, vor trece apoi pe lângă vulcanul stins El Tronador, dar şi peste peste gheţarul Ventisquero Negro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.