Iulie, termen limită pentru liberalizarea vizelor pentru Rep. Moldova

Iulie, termen limită pentru liberalizarea vizelor pentru Rep. Moldova

Republica Moldova a îndeplinit toate condițiile în tot acest timp în care care a negociat cu Uniunea Europeană Acordurile de Asociere și Liber Schimb și este pregătită pentru a obține regim liberalizat de vize. Declarația a fost făcută de Tanja Fajon, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova privind liberalizarea regimului de vize.

Oficialul a făcut și pronosticuri, precizând că cetățenii moldoveni ar putea să călătorească liber în UE chiar în această vară. „Raportul va fi propus Comisiei în luna februarie, iar în martie va fi votat în plen. Cu toate procedurile de rigoare pe care le avem de făcut, regimul de vize poate fi abolit către luna iulie curent”, a spus Tanja Fajon.

Aceasta a amintit cetățenilor că vor exista anumite limitări după liberalizarea regimului de vize și le-a recomandat să nu facă abuz de această libertate. „Am primit asigurări de la autoritățile R. Moldova că va fi lansată o campanie de informare pentru cetățeni. Oamenii trebuie să cunoască că un regim fără vize nu presupune dreptul de a lucra în statele UE sau de a solicita cetățenia”, a conchis Tanja Fajon.