Acasă Asia Jackie Chan a dat kimonoul pe ia românească

Jackie Chan a dat kimonoul pe ia românească

Actorul Jackie Chan, care va deschide Zilele Filmului Chinezesc la Bucureşti, a ajuns în România joi şi a declaratcă România este una dintre primele ţări din Europa de Est care „a stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină”, dorind ca şi în cinematografie să se intensifice schimburile dintre cele două popoare.

La conferinţa de presă au participat, printre alţii, actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang, Alexandru Oprean, secretar de Stat în Ministerul Culturii, Tong Gang, viceministru al Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China, şi Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România. Tong Gang a prezentat, pe scurt, evenimentele care vor avea loc la Zilele Filmului Chinezesc.

Noi dorim ca prin acest festival de film chinezesc să intensificăm comunicările dintre oamenii din China şi România în domeniul cinematografiei. Cât mai mulţi români să cunoască viaţa contemporană a chinezilor. Totodată, prin acest festival de film chinezesc dorim să intensificăm schimburile culturale dintre China şi România”, a declarat Tong Gang.

La rândul său, Alexandru Oprean, secretar de Stat în Ministerul Culturii, a declarat: „Filmul, ca şi produs finit al artei cinematografice, a fost şi rămâne întotdeauna un liant extrem de puternic între popoare. Un liant care ne apropie spre cunoaşterea mai profundă a valorilor culturale, tradiţonale şi istorice ale unui popor”.

Jackie Chan a ţinut să le mulţumească celor care l-au invitat la acest festival de film chinezesc şi a menţionat că ştie România prin intermediul sportivilor români.

Cunosc România prin sportivii români: gimnastică, fotbal, tenis, deci prin aceste mijloace am început să cunosc România„, a spus actorul. De asemenea, acesta a menţionat că pe drumul de la aeroport spre hotel fanii l-au salutat şi a rămas surprins de acest lucru.

Articolul precedentScriitorii români participă la cel mai important eveniment literar din Suedia
Articolul următorNou parc eolian în România finanţat de Ministerul german al Mediului