Jandarm român medaliat de ONU

Jandarm român medaliat de ONU

 Primul jandarm român care participă la o misiune internațională în Republica Haiti, căpitanul  Silviu Fărcaș, a primit din partea Organizației Națiunilor Unite medalia „În serviciul păcii”.

Distincția, conferită celor mai merituoși militari participanți la misiunea din Haiti, a fost acordată în cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat reprezentantul special al secretarului general al ONU, Sandra Honore, și comandantul misiunii, general Ajax Porto Pinheiro.

În cadrul Misiunii ONU de Stabilizare din Haiti (MINUSTAH), cu durata de un an, jandarmul român îndeplinește funcția de monitor de poliție civilă al ONU, cu atribuții în domeniul instruirii, reformării și monitorizării sistemului național de poliție din Republica Haiti. De asemenea, el participă și la misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice.

Căpitan Fărcaș din cadrul IJJ Brașov este primul jandarm român selecționat de ONU să participe la misiunea din Haiti.

Premergător selecției organizate de reprezentanții ONU, jandarmul brașovean a absolvit Cursul Internațional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliție. El este căsătorit, are un copil și a absolvit Academia de Poliție, promoția 2005.