Joc parlamentar

Joc parlamentar

DISTRIBUIȚI

România găzduieşte, în perioada 25 – 27 septembrie, turneul anual de fotbal interparlamentar, la care sunt invitaţi parlamentari din opt ţări europene, inclusiv echipa de deputaţi şi senatori a ţării noastre.

Costurile acestui turneu sunt asigurate de Camera Deputaţilor şi se ridică la aproximativ 40.000 – 50.000 de euro. Parlamentul României, ca organizator, este obligat să asigure cazarea şi masa echipelor străine (aproximativ 120 de persoane).

La competiţie participă echipele de fotbal ale parlamentelor din Italia, Croaţia, Ungaria, Moldova, Slovacia, Polonia şi Turcia.

Este rândul nostru să organizăm şi ne face plăcere (…) Nu o să-i cazăm la cinci stele, probabil că la patru stele, încercăm să avem un buget echilibrat, să nu depăşim limita bunului simţ, dar să oferim totuşi şi nişte condiţii decente, pentru că vorbim de demnitari. Peste tot pe unde am fost ne-au cazat la cinci stele, dar noi acţionăm în funcţie de posibilităţi, că nu ne comparăm cu turcii sau cu alţii”, a declarat George Dumitrică secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor, care este şi jucător în echipa de fotbal a parlamentarilor români.

O premieră va fi prezenţa în fiecare echipă a parlamentarilor, a doi jucători de fotbal profesionişti. În echipa României, Valeriu Zgonea şi Ludovic Orban vor face echipă cu Dănuţ Lupu şi Miodrag Belodedici. Echipa de fotbal a deputaţilor români deţine performanţa de a fi vicecampioană la toate turneele din străinătate, care au avut loc anii trecuţi, notează realitatea.net.

Campionatul de fotbal interparlamentar va avea şi o latură umanitară, toţi cei implicaţi vor participa şi la un eveniment caritabil, alături de oameni de afaceri din ţara noastră, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru campania „Stop violenţei împotriva copiilor”, organizată de UNICEF şi Salvaţi Copiii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.