Joe Biden, la ședința Consiliului European din 25 martie

Joe Biden, la ședința Consiliului European din 25 martie

DISTRIBUIȚI

Președintele SUA Joe Biden va participa la summit-ul liderilor UE din 25 martie, a anunțat un purtător de cuvânt al Consiliului European. La reuniunea care va avea loc în sistem de videoconferință, oicialii europeni l-au invitat pe Biden pentru a-și prezenta viziunea privind cooperarea dintre SUA și UE, a scris președintele Consiliului European, Charles Michel. ”E timpul să reconstruim alianța transatlantică”, a mai spus Michel.

Ambele părți speră acum la o revenire a relațiilor bilaterale. De altfel, Biden le-a dat europenilor asigurări în acest sens.

La Conferinţa de Securitate de la Munchen din 19 februarie, Biden a subliniat importanţa parteneriatului transatlantic, întorcând astfel pagina ”diplomaţiei tranzacţionale” a predecesorului său Donald Trump. ”America s-a întors. Alianţa transatlantică a revenit”, a spus atunci Joe Biden. ”Parteneriatele noastre au rezistat şi au crescut de-a lungul anilor, deoarece au rădăcini în bogăţia valorilor noastre democratice comune. Nu sunt tranzacţionale. Nu sunt extractive. Ele sunt construite pe o viziune a viitorului în care fiecare voce contează”, a mai spus Biden.

În 25 și 26 martie, liderii UE se întâlnesc prin videoconferință pentru a discuta despre răspunsul la pandemia de COVID-19, despre piața unică, despre politica industrială, despre transformarea digitală și economie, despre situația din estul Mării Mediterane și despre relațiile cu Rusia.

Liderii vor face un bilanț al introducerii vaccinurilor și al situației epidemiologice și vor continua răspunsul coordonat la criza provocată de pandemie. Vaccinurile sunt una dintre temele de discuție care ar putea fi abordate cu Joe Biden.

Agenția Europeană a Medicamentului are în prezent în analiză vaccinul anti-COVID al companiei americane Novavax, care a dovedit o eficiență de 89,3%, conform testelor clinice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.