„Jurnalist În România” continuă

„Jurnalist În România” continuă

Jurnalişti din Italia, Spania, Anglia, Ucraina, Ungaria, Serbia şi Rep. Moldova  sunt invitaţi în România, la Cluj-Napoca, în periaoda 5 – 10 iulie la ediţia a treia a proiectului „Jurnalist În România”.Particcipanții vor produce în comun cu jurnaliştii de la TVR  Cluj o serie de reportaje ce vor fi prezentate ulterior în cadrul programelor TVR şi ale posturilor de televiziune din ţările de provenienţă ale participanţilor.

De asemenea, toate reportajele vor intra în Gala Premiilor “Jurnalist În România”, eveniment care va avea loc în data de 4 septembrie, unde vor fi jurizate şi apoi premiate.

La cele două ediţii derulate până acum au participat jurnalişti de televiziune din Republica Moldova şi Ucraina, care, împreună cu jurnaliştii de la TVR CLUJ, au realizat câte un reportaj pe tema dată. Prima ediţie a abordat problematica fondurilor europene, iar cea de a doua chestiunile legate de multiculturalitate şi interculturalitate. Ediţia a treia a proiectului “Jurnalist în România” se va desfăşura sub genericul “Acasă în Europa – societăţile durabile” şi va aborda câteva subiecte privind dezvoltarea durabilă.

Cele două ediţii s-au încheiat prin realizarea unui program de televiziune în Rep. Moldova în cadrul căruia jurnaliştii participanţi şi-au prezentat reportajele realizate în România. De asemenea, subiectele abordate de către aceştia s-au constituit ca bază de discuţii în câteva conferinţe organizate de TVR Cluj la Chişinău, prilej cu care analişti, reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale şi patronale, precum şi responsabilii de resort ai administraţiilor de la Bucureşti şi Chişinău au dezbătut pe marginea problematicii stabilite.

Proiectul “Jurnalist în România” presupune realizarea unor reportaje pe temă dată, în limba aleasă de participant (română, rusă, ucraineană, găgăuză etc.) şi are drept scop interconectarea jurnaliştilor din spaţiile culturale comune în planul media şi familiarizarea acestora cu realităţile din spaţiul UE.