Klaus Iohannis către tinerii români din Slovacia: ”Mi-ar fi placut să aveţi...

Klaus Iohannis către tinerii români din Slovacia: ”Mi-ar fi placut să aveţi aceste funcţii acasă!”

Preşedintele României Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Slovacia. În cadrul acesteia, şeful statului s-a întâlnit, pe 18 noiembrie, cu omologul său slovac Andrej Kiska şi cu premierul Robert Fico.

Totodată, preşedintele a participat la deschiderea forumului bilateral al oamenilor de afaceri români şi slovaci. Klaus Iohannis i-a felicitat pe tinerii de succes din Bratislava pentru reuşite şi şi-a exprimat regretul ca acestea nu au fost realizate în România.

„Sincer, mi-ar fi plăcut să aveţi aceste funcţii acasă, la noi, în România, fiindcă sunteţi oameni foarte bine pregătiţi, foarte bine cotaţi pe piaţa muncii şi cu multă energie, că fără multă energie nu mergi într-o ţară străină să lucrezi acolo”, le-a spus presedintele României.

În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, Iohannis a adăugat că nu dorește repetarea situației în care, din motive birocratice, românii din afara țării să nu poată vota. 

Ar fi un lucru important, dacă vrem altfel de politică, trebuie să avem şi oameni noi. Asta nu înseamnă că-i trimitem acasă pe cei bătrani, ca mine. Sper!”, a spus şeful statului, adaugând că „există oameni de toată isprava şi politicieni de toată isprava în toate partidele şi la toate varstele, dar reînnoirea se face şi cu oamenii noi”.

La finalul întâlnirii Klaus Iohannis a urat succes tinerilor profesionisti din Bratislava: „Îmi pare bine că ne-am întâlnit, va doresc în continuare succes în carieră şi, daca vreţi, reveniţi acasă”.