Klaus Iohannis despre votul prin corespondență ”obligație constituțională și dovadă de minim...

Klaus Iohannis despre votul prin corespondență ”obligație constituțională și dovadă de minim respect”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis pe 31 mai a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni în care îi asigură că va fi mereu garantul asigurării şi respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor românilor.

Dacă vrem ca românii să fie respectați în lume, situații inacceptabile precum ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în noiembrie trebuie să nu se mai repete niciodată. În acest sens, adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toți cetățenii din afara granițelor rămâne o prioritate. Este nu doar o obligație constituțională a clasei politice de a găsi rapid o soluție la această problemă, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetățenii noștri aflați în străinătate”, a subliniat Klaus Iohannis în mesajul său.

De asemenea, președintele României a amintit că românii de pretutindeni participă în mod direct la promovarea imaginii țării noastre în lume: “Contribuiţi la dezvoltarea societăților în care munciți și trăiți, dar sunteţi parte şi din evoluţia României. De aceea, mi-am propus să identificăm modalități prin care pot fi îmbunătăţite mecanismele de dialog, consultare şi reprezentare. În acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara graniţelor se află în dezvoltare”.

Unul dintre angajamentele asumate de mine este acela de a clădi o Românie prosperă, care oferă șanse și oportunități fiecăruia dintre noi, o țară în care se poate trăi cu demnitate. Cred cu tărie că este un obiectiv realizabil, dar știu totodată că nu vom putea reuși să îl atingem decât uniți, lucrând împreună. Vă chem așadar alături de mine să construim România pe care ne-o dorim, România în care să vă placă să vă reîntoarceţi!”, i-a îndemnat Klaus Iohannis pe românii de pretutindeni.