La Curtea de Argeș încep Nopţile de Poezie

La Curtea de Argeș încep Nopţile de Poezie

DISTRIBUIȚI

Academicieni, poeți, eseiști, muzicieni și artiști plastici din întreaga lume se întâlnesc în perioada 8-15 iulie la Curtea de Argeș, cu prilejul Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie”.

Festivalul – interdisciplinar, plurilingv, interetnic – este Matca celor 10 Programe anuale ale Fundaţiei Academia Internaţională Orient-Occident din Curtea de Argeş, înfiinţată în 1998 de scriitorii Dumitru M. Ion şi Carolina Ilica.

Programul din acest an include mai multe recitaluri poetice internaționale, lansări de carte – unele tipărite, altele neconvenționale -, expoziții de artă, concert la nai susținut de Ionuț Cîrstea.

Atmosfera va fi întreținută și de programe folclorice, de vizitarea Bisericii Domnești și a Mânăstirii Argeșului cât și de excursiile la Mânăstirea Corbii de Piatră, la Cetatea Poenari sau la Barajul Vidraru, anunță realitatea.net

Poeții și eseiștii din S.U.A., Canada, Columbia, Peru, Ecuador, Cuba, Argentina, Mexic, Australia, Anglia, India, Israel, Norvegia, Armenia, Spania, Estonia, Siria, Egipt, Algeria, Etiopia, Turcia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Austria, Olanda, Elveția, Luxemburg, Italia, Bosnia și Herțegovina, Croația și  România vor participa și la un eveniment inedit. La Palatul Episcopal va avea loc ceremonia primirii de noi membri în Academia Internațională Orient-Occident.

Evenimentul se va încheia cu un miting poetic internațional, urmat de festivitatea decernării premiilor.

Organizatorii și-au propus în primul rând promovarea culturii naționale în lume și a interesului nostru pentru literatura universală actuală, cât și stimularea managementului și a inițiativei particulare în cultură.

Acest festival se înscrie printre cele mai importante manifestări de gen ale lumii contemporane, putându-se compara – prin complexitate, prin îndeplinirea unor criterii, prin participare internaţională (din peste 30 de țări anual inclusiv din România) și prin profesionalism în organizare – cu marile festivaluri poetice de la Struga (R.Macedonia), Medellin (Columbia), Trei Râuri (Canada).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.