„La Gomera”, rulează în 12 cinematografe din Austria

„La Gomera”, rulează în 12 cinematografe din Austria

Lungmetrajul La Gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu, rulează în cinematografele din Austria, Institutul Cultural Român de la Viena fiind partener de promovare. Filmul a avut premiera mondialăîn cadrul ediţiei 2019 a Festivalului e Film de la Cannes, iar premiera austriacă la VIENNALE 2019.

Publicul poate viziona filmul La Gomera în următoarele cinematografe: VotivkinoStadtkino im Künstlerhaus și Village Cinema (Viena)Moviemento (Linz)CityKino (Steyr)Programmkino (Wels); Rechbauer Kino și Geidorf Kino (Graz)Wulfenia (Klagenfurt)Filmclub (Villach)Das Kino (Salzburg)Leo Kino (Innsbruck).

Programul zilnic al proiecțiilor îl găsiți aici.

            La Gomera, al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu,dar prima sa producţie realizată şi în afara ţării, îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Ţambrea, dar şi pe actorii spanioli Agustí Villaronga, Antonio Buíl şi Cristóbal Pinto. Filmările s-au realizat în Bucureşti, insula La Gomera – Spania şi în Singapore.Eroul principal, jucat de Vlad Ivanov, este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de milioane de euro cu mafia. El ajunge pe insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo“, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe un traficant aflat în arest la Bucureşti, singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Lungmetrajul, scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădureţu, designer de costume Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcţia artistică.La Gomeraa fost realizat de 42 KM FILM în coproducție cu Les Films du Worso (Franţa) șiKomplizen Film (Germania), fiind distribuit în Austria de Thimfilm GmbH.

            La Gomera a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages, Arte France Cinéma, Film i Väst, Filmgate Films (Suedia) și Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, în asociere cu MK2 Films, Arte France și WDR. Producători sunt Marcela Mîndru (Ursu) şi Patricia Poienaru. Coproducători sunt Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach şi Maren Ade, alături de Sean Wheelan, Anthony Muir și Peter Possne.

ICR Viena a susținut prezența peliculei La Gomera în cadrul festivalului VIENNALE (24 octombrie – 6 noiembrie 2019), cel mai important festival de film din Austria, cu participarea a peste 150 de reprezentanți ai cinematografiei mondiale și fiind vizitat anual de aproximativ 93.000 de spectatori.