La Iași a fost lansat proiectul ”Centenarul Filmului Românesc – 100 de...

La Iași a fost lansat proiectul ”Centenarul Filmului Românesc – 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe”

DISTRIBUIȚI

Caravana producţiilor cinematografice româneşti România – Republica Moldova – Cernăuţi, desfăşurată sub numele ”Centenarul Filmului Românesc – 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe”, a fost lansată sâmbătă la Iaşi. Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia ARTIS din Iaşi şi Asociaţia Obştească MIA din Chişinău şi este organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Ateneul Iaşi în cadrul programului Centenar 2017 – 2020, anunță Agerpres.
Producţiile cinematografice vor fi prezentate în 100 de oraşe din România, Republica Moldova şi regiunea Cernăuţi, printre care Iaşi, Chişinău, Cernăuţi, Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu sau Cluj-Napoca. Filmele au fost selectate de critici de film, regizori şi istorici. La finalul proiectului, organizatorii îşi propun să editeze o carte onorifică ce va cuprinde fiecare oprire a Caravanei Filmului Românesc, cu mesaje din partea actorilor invitaţi.

Coorganizator al evenimentului, care se va desfăşura pe parcursul a peste un an, este Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, iar manifestarea este derulată în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi.

Andrei Giurgia, manager proiect România, a remarcat, în conferinţa de presă de lansare a proiectului, susţinerea de care evenimentul s-a bucurat din partea „celor mai importante nume ale cinematografiei româneşti”. El le-a mulţumit pentru implicare tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului „Centenarul Filmului Românesc”, pe care l-a numit unul „istoric”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.