La inaugurarea punctelor de trecere a frontierei ucraineano-române “Diakivți-Racovăț” și “Krasnoilsk-Vicovu de Sus” vor...

La inaugurarea punctelor de trecere a frontierei ucraineano-române “Diakivți-Racovăț” și “Krasnoilsk-Vicovu de Sus” vor fi invitați „demnitari de stat”

Administraţia Regională de Stat (ARS) Cernăuţi a modificat comunicatul inițial

 

Administraţia Regională de Stat (ARS) Cernăuţi a modificat comunicatul de presă publicat pe pagina sa oficială în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2018 în care anunţa participarea Preşedintelui român Klaus Iohannis şi a şefului statului ucrainean Petro Poroşenko la inaugurarea  punctelor de trecere a frontierei ucraineano-române “Diakivți-Racovăț” și “Krasnoilsk-Vicovu de Sus”, transmite BucPress.

În noua formă a comunicatului se spune că la inaugurarea celor două puncte vor fi invitaţi demnitari de stat din ambele părţi, fără să fie precizat numele acestora.

Despre posibila vizită a preşedintelui român în Ucraina au scris deja organele de presă din mai multe ţări, citând serviciul de presă al ARS Cernăuţi. Din păcate, Oleksandr Fişciuc s-a grăbit să facă o declaraţie neîntemeiată, care, posibil, nu a fost coordonată cu ministerele de externe de la Kiev şi Bucureşti.

Agenţia BucPress a solicitat o explicaţie oficială Serviciului de presă al Administraţiei regionale de stat Cernăuţi în legătură cu acest caz, menţionând că ştirea despre vizita președintelui Iohannis la Cernăuţi anunţată de guvernatorul regiunii a trezit mari discuţii în ambele ţări.

Cei vinovaţi de răspândirea acestei ştiri au menţionat că guvernatorul Fişciuk a comunicat că îşi doreşte să fie prezenţi cei doi preşedinţi la inaugurarea punctelor de trecere a frontierei ucraineano-române, mai menționează sursa citată.