Acasă Alte comunitati La Korcea ( Albania) a fost inaugurat un nou Centru de Informare...

La Korcea ( Albania) a fost inaugurat un nou Centru de Informare al României

Comunitatea de aromâni din Albania are, începând de astăzi, 9 iulie 2019, un Centru de Informare al României (CIR), la Korcea.

Deschiderea noului CIR a fost posibilă prin eforturile și demersurile MRP și ale mediului asociativ. Inaugurarea a avut loc în prezența ministrului Natalia Intotero și a secretarului de stat Victor Alexeev, alături de E.S. Mircea Perpelea, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Albania, reprezentanți ai misiunii diplomatice române și ai autorităților locale și centrale din teritoriu.

CIR Korcea se află în proximitatea Bulevardului Republicii, este ușor accesibil și modern echipat și va oferi cadrul necesar realizării unor proiecte educaționale axate în principal pe dezvoltarea limbii române și dialectului aromân.

Sursa foto: MRP

Centrul își propune să fie un spațiu deschis în egală măsură profesorilor, cercetătorilor și studenților, precum și asociațiilor comunității aromâne, care doresc să deruleze proiecte dedicate păstrării identității și să își aprofundeze cunoștiințele despre România, despre limba, cultura și civilizația românească.

Cu prilejul inaugurării, ministrul Intotero a subliniat importanța legăturii istorice între aromânii din Balcani și poporul român prin contribuțiile numeroase la dezvoltarea culturii și societății românești.

Agenda vizitei delegației MRP continuă cu întrevederi cu reprezentanți ai comunității de aromâni din Tirana și Korcea, cu membri ai clerului precum și cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale, respectiv cu primarul localității Korcea, Sotiraq Filo și cu Ministrul de Stat pentru Diaspora, Pandeli Majko.

Articolul precedent10 noiembrie 2019 – alegeri pentru Cotroceni
Articolul următorVotstrainatate.ro, site-ul pe care românii din diaspora se pot preinscrie pentru alegerile din noiembrie