La Vama Sculeni sunt testate dispozitivele mobile de verificare a documentelor de...

La Vama Sculeni sunt testate dispozitivele mobile de verificare a documentelor de călătorie

DISTRIBUIȚI

În perioada 16-18 noiembrie 2016, la frontiera României cu R. Moldova, P.T.F. Sculeni rutier, se testează dispozitivele mobile de verificare a paşaportului, în cadrul proiectului pilot MobilePass, prin care se urmărește accelerarea procedurilor de control la frontiera terestră.

MOBILEPASS este finanțat de Uniunea Europenă. Este vorba de echipamente mobile avansate pentru punctele de trecere a frontierei terestre, care permit autorităţilor de control la frontieră să verifice călătorii europeni, pe cei cu viză şi pe cei din ţările terţe mai ușor, rapid şi sigur.

Proiectul de cercetare este coordonat de Institutul Tehnologic din Austria, cu participarea altor organizaţii din state membre ale UE care activează în domeniile industriei producătoare de sisteme și componente, instituții de cercetare, universități, autorități guvernamentale, autorități pentru protecția datelor, precum și utilizatorii finali, fiind implicați 12 parteneri.

147930138485-511458-s4Noua modalitate de verificare a documentelor presupune folosirea unor dispozitive mobile de verificare a paşaportului: citirea şi verificarea paşapoartelor, transferul de date wireless securizat pentru verificarea identităţii şi un dispozitiv mobil modular pentru verificarea fără contact a amprentei şi a feţei, în scopul îmbunătăţirii securităţii şi evitării înşelătoriilor.

Participarea călătorilor la aceste teste se face pe bază de voluntariat, astfel că, în conformitate cu legislaţia naţională este necesară obţinerea consimţământului  persoanelor. Datele personale sunt stocate în baza de date a proiectului pe durata testelor, iar după obținerea și interpretarea rezultatelor testelor, datele vor fi anonimizate. Culegerea acestor date se face numai în scopul unei analize calitative, cu stricta respectare a cerinţelor legale în materie, certificate de autoritățile naționale pentru protecţia datelor cu caracter personal.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni rutier se regăsesc materiale informative (flyere) puse la dispoziție de Consorțiul MobilePass. Totodată, personalul Poliţiei de Frontieră Române participă la procesul de demonstrație/testare a dispozitivului mobil de control la frontieră și furnizează călătorilor clarificările necesare cu privire la scopul acestui proiect.

Pentru derularea acestui proiect, Poliția de Frontieră Română a colaborat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.