Lăcaș de rugăciune pentru credincioșii români din Zagreb

Lăcaș de rugăciune pentru credincioșii români din Zagreb

Zagreb aerial skyline rooftops view, capital of Croatia, sursa foto: Basilica

Credincioșii români din Zagreb vor avea posibilitatea să se roage într-un lăcaș de rugăciune propriu începând cu Sărbătoarea Învierii Domnului din din acest an. Biserica va avea hramurile Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfinţii  Împăraţi Constantin și Elena.

Deschiderea oficială a parohiei va avea loc de Sărbătoarea Sfintelor Paști prin slujbele oficiate de Pr. Ceruță. Amenajările specifice cultului ortodox au fost suportate de Patriarhia Română.

Prima slujbă ortodoxă va fi oficiată în Duminica Floriilor de PS Siluan al Ungariei. Din soborul slujitor vor face parte și Protosinghel Joachim Bejenariu, Consilier eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor și directorul Serviciului Colportaj, precum și Pr. Nicolae Ceruță.

Reamintim că în luna ianuarie, cu ocazia unei vizite pe care a făcut-o Patriarhului Daniel, dl Davor Vidiš, ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, a exprimat disponibilitatea pentru colaborare a Eminenţei Sale Cardinalul Josip Bozanić, Arhiepiscop de Zagreb, prin acordarea, la iniţiativa Ambasadei României în Croaţia, a unei biserici romano-catolice în Zagreb, pentru românii ortodocşi din această ţară.