Acasă Stiri Laleaua ”Doamna Maria Brâncoveanu” a înflorit din nou în parcul Keukenhof din Ţările de Jos

Laleaua ”Doamna Maria Brâncoveanu” a înflorit din nou în parcul Keukenhof din Ţările de Jos

0
Laleaua ”Doamna Maria Brâncoveanu” a înflorit din nou în parcul Keukenhof din Ţările de Jos

Pentru al doilea an consecutiv, laleaua ”Doamna Maria Brâncoveanu”, unica lalea olandeză cu nume românesc, aflată în cel de-al patrulea an de cultivare, a înflorit în renumitul parc Keukenhof din Ţările de Jos, anunță DEpartamentul pentru Românii de Pretutindeni.

125 de lalele ”Doamna Maria Brâncoveanu” pot fi admirate, în acest an, în pavilionul Willem-Alexander, datorită participării, în calitate de expozant, a cultivatorului acestora, domnul Christian Kolk, din Kloosterburen.

Laleaua ”Doamna Maria Brâncoveanu” este un proiect al parohiei ortodoxe române „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, proiect care, cu binecuvântarea şi sub coordonarea Părintelui Paroh Protopop Dr. Ioan Dură, este dezvoltat de Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu”.

Bulbi de lalea au ajuns la Administraţia Prezidenţială, Catedrala Mântuirii Neamului, Patriarhie, Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti, Mitropolia Ortodoxӑ Română a Europei Occidentale și Meridionale din Paris, mănăstirile ctitorite de domnitorul Constantin Brâncoveanu, Biserica Sfântul Sava din Iaşi, Arhiepiscopia Râmnicului, Municipiul Râmnicu Vâlcea, Institutul Român/Biblioteca Românӑ din Freiburg, Muzeul Satului din Bucureşti, grădinile botanice din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca.